Menge - Artikel: 0 0,- Kč
Version de
Version cz
Version de
Version en
Outlet

Medovník ve fitness úpravě | 100% lahodný a bez kompromisů

Fitness medovník je jeden z nejoblíbenějších receptů u nás. ✅ Postup 100% zvládnete i vy. Medovník je výborný a miluje ho celá naše parta ve fitku. A ruku na srdce, neznám nikoho, kdo by neměl rád medovník.

Lahodný fitness Medovník

Než si představíme samotný recept, dovolte nám krátký exkurz do historie perníkářství, které je s medovníkem spojeno.

Historie medového pečiva sahá již do hluboké minulosti. Perníkářství lidé znali už ve Středomoří. V antických dobách medové perníky hrály důležitou roli při slavnostech a sloužili jako obětní pečivo starých Řeků. U nás se s perníkem setkáváme až na přelomu 13. - 14. století.

A co víc, med byl považován za pokrm bohů a hrál důležitou roli v náboženských obřadech. Vždy byl znám jako pravý elixír mládí.

Odtud to byl již jen krůček ke stvoření medovníku, lahodných medových plátů s jemným krémem.

Recept na fitness medovník

SUROVINY:

KORPUS:

220 - 250 g špaldové mouky (dle potřeby)
170 g pomletých ovesných vloček
2 odměrky (cca 60 - 65 g) proteinu
1/2 sáčku kypřicího prášku
1 lžička perníkového koření
1 lžička skořice
5 lžíc medu
2 celá vejce
80 - 100 ml mléka

KRÉM:
500 g nízkotučného tvarohu
5 lžic medu
1 lžička skořice

POSYPKA:
30 g vlašských ořechů

POSTUP:

Ve větší míse smíchejte všechny sypké ingredience – špaldovou mouku, ovesné vločky, proteinový prášek, kypřicí prášek, perníkové koření, prokypřete vidličkou. Postupně poté přidáváme celé vejce,  med a následně opatrně po troškách přiléváme mléko. Výsledkem by mělo být vláčné, nelepivé těsto. Pokud se těsto hodně lepí, přidejte protein nebo mouku.

Z odpočatého těsta vyválejte na hodně pomoučněném válu placku do 0,5 cm a vykrojíme 6 stejných kruhových plátů. Ty pak přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C až 180 °C po dobu cca 15 minut.

Během pečení si spolu můžeme připravit lahodnou náplň. Vložíme tvaroh do misky, přidáme med a já navíc ještě skořici. Jakmile vyšleháme a spojíme, necháme odpočinout v lednici.

Mezitím vyndáme pláty z trouby a necháme krásně vychladnout. 1 z plátů dáme bokem a než všechny vychladnou, spolu s vlašáky jej rozdrtíme a vznikne tak dokonalá posypka.

Jednotlivé pláty potíráme krémem a vrstvíme je na sebe, dokud je máme. Zbylým krémem potřeme dort na povrchu i kolem dokola a rovnoměrně na něj naneseme posypku, kterou jsme si připravili před chvílí. 

Hotový medovník necháme přes noc odležet v lednici. Tedy, pokud to vaše chuťové pohárky vydrží.

Doufáme, že se vám recept vydaří a ve výsledku si pochutnáte. Já ho miluji, co vy?

Medovník ve fitness úpravě | 100% lahodný a bez kompromisů - 221939 -

Kommentar eingeben

Login
E-Mail ( E-Mail wird nicht veröffentlicht )
Ihr Beitrag   ( Nach dem Versenden der Nachricht können Bilder eingefügt werden. )
Kopieren code
antispam
     Mehr Informationen

Bei der Bereitstellung unserer Dienste handelt es sich um Cookies. Durch die Nutzung unserer Dienste stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Vielen Dank.   Mehr Informationen